VOLGENDE OPTREDEN
0 jan 200

Over Popkoor HoorHaar Zwolle
Popkoor HoorHaar is in maart 2011 opgericht. Het koor bestaat uit 27 vrouwen in de leeftijd van ongeveer 30 jaar tot ongeveer 55 jaar. Er wordt gezongen in 3 stemgroepen; de sopranen, de hoge alten en de lage alten. De popnummers worden met behulp van MP3 bestanden thuis ingestudeerd, soms met behulp van bladmuziek. Tijdens de repetities worden de nummers als koor ingestudeerd met aandacht voor de meerstemmigheid, de zangtechniek en de dynamiek.

De repetitie avonden zijn op woensdagavond, eenmaal per 2 weken in Hedon aan de Burg. Drijbersingel 7 te Zwolle, en ongeveer eenmaal per maand wordt er per stemgroep bij iemand thuis geoefend.

Dames tussen de 30 en 50 jaar kunnen lid worden van HoorHaar. Om mee te kunnen doen hoef je niet "The Voice Of Holland" te zijn, maar gevoel voor ritme en toon is wel belangrijk. Er wordt een stemtest gedaan en we werken met een proefperiode van twee maanden.

Dirigent is zangeres/songwriter/zangdocent Dian Heerema (www.deann.nl). Dian is afgestudeerd musicus, ze is zangeres en daarnaast geeft ze vocal coaching en dirigeert ze een aantal koren. Bij het dirigeren en coachen van de koren let ze vooral op het overbrengen van passie door het koor, het vergroten van het verbeeldingsvermogen van de koorleden en ritme. Ze vindt het belangrijk dat je als publiek echt begrijpt waar de tekst over gaat, dus ondersteunt ze het koor in het overbrengen van een boodschap. Ook gaat ze graag de uitdaging van het koor aan om moeilijkere stukken in te studeren. Soms worden er zelfs vijfstemmige stukken uitgezocht en ingestudeerd. Met haar enthousiasme doet ze haar best om iedereen te motiveren en te stimuleren het uiterste uit zichzelf te halen.